Information / Pelspleje langhårsracer

Pelspleje langhårsracer.

I denne artikel vil vi prøve at generalisere pelsplejen på de små langhårsracer som Bichon Havanais, Shih Tzu, Malteser, Coton De Tular, Lhasa Apso og de hunde som er blandet imellem disse.

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at holde din hund i udstillingspels eller om du ønsker en mere praktisk hverdagslængde.
Der er nemlig stor forskel på pelsplejen.
 
Pelspleje i fuld pels.
Pelsplejen hvis du ønsker at holde din hund i sin fulde pels er lidt forskellig i forhold til den race du har. Her anbefaler vi altid, at du allierer dig med en opdrætter af din race, hvis du ønsker at udstille, da en opdrætter af racen har en meget større viden om præcis hvordan du holder pelsen i topkvalitet til udstilling, og hvordan du holder pelsen i det daglige.
Her på salonen har vi størst erfaring i pelsplejen på de hunde der ikke benyttes til udstilling, og som holdes i et praktisk hverdagsklip.
Men generelt på de hunde der holdes i fuld pels, gælder det om at holde pelsen filterfri og passe på ikke at slide på den.
en slidt pels filtrer hurtigere og ser ikke pæn ud.
Vi anbefaler at du bader din hund en gang om ugen, og ikke børster hunden igennem i mellemperioderne, da frisering i en tør og beskidt pels slider og ødelægger pelsen.
Brug en god shampoo og conditioner, og brug gerne en beskyttende olie i balsamen inden du tørrer pelsen.
Vi anbefaler Petsilk, og til de lange pelse kan du bruge Silk, Fine og Kreatin produkterne.
Når hunden er vasket skal den gennemtørres med en føntørrer samtidig med at du friserer pelsen igennem med en svinehårsbørste. Mason Pearsons svinebørste er klart at anbefale, den er af særdeles høj kvalitet og er skånsom for den lange fine pels.
 
Hver dag fjernes de små brune hår i øjenkrogen. Hårene sidder ikke fast og det gør ikke ondt på hunden, når de fjernes. Brug evt. en lille minikam til at fjerne øjesnavset med.
Hvis ikke det fjernes begynder øjnene at løbe og pelsen får brune tårestriber.
Ørerne skal plukkes for de øverste hår i øret, tag fat i en lille tot med to fingre, drej lidt rundt og træk, det gør heller ikke ondt på hunden. Har hunden meget hår i ørene, så kontakt hundefrisøren eller dyrlægen hvis du har brug for hjælp til at få hårerne plukket ud.
Det eneste der klippes på de hunde der ønskes i fuld pels er hårerne imellem trædepuderne. de skal klippes af, så hunden ikke glider trundt og får filter. Det er også ok, at klippe rundt om poten for at lave en fin afrundet pote - klip ikke for tæt.
På de hunde der er i fuld pels vil hårene på hovedet falde ned i øjnene og genere, så her er det vigtig at pelsen sættes op i en elastik, så øjnene bliver helt frie.
Til dette anbefaler vi silikoneelastikker, og en lille spidskam.
 
Pelspleje i hverdagsklip.
Vi har mange hunde i salonen, som bliver klippet i et praktisk hverdagsklip.
Her kan klippes varieres imellem helt kort til et stort håndklip, hvor vi blot kortner den lange pels lidt op.
For at holde den klippede pels anbefaler vi, at hunden friseres 1 - 2 gange i ugen med en karde og efterfølgende en mediumtandet kam.
For at komme ordentlig i bund, er det vigtigt at pelsen skilles ad så du starter i bunden og arbejder dig ud ad i pelsen. Hvis du blot friserer ovenpå pelsen, så kommer du ikke ned i bunden og det er her at filterne starter med at blive dannet.
Karden slider en del på pelsen, men er også god til at få løsnet det uld der sidder løst, så brug den med omtanke og ikke mere end max 1 gang i ugen. 
kammen er noget mere skånsom, og den bør du bruge hver gang du friserer hunden.
Kammen fjerner det uld som karden har løsnet.

For at holde din hund i et praktisk og smart klip og en længde der er nem at holde, anbefaler vi, at hunden kommer på salonen ca. hver 3. måned.
Her bliver hunden badet og fønet og efterfølgende klippet i den ønskede frisure.
Vi kan lave mange søde og smarte frisurer, og det er næsten kun fantasien der sætter grænserne.
Vi har vist nogle eksempler herunder.

Hver dag fjernes de små brune hår i øjenkrogen. Hårene sidder ikke fast og det gør ikke ondt på hunden, når de fjernes. Brug evt. en lille minikam til at fjerne øjesnavset med.
Hvis ikke det fjernes begynder øjnene at løbe og pelsen får brune tårestriber.
Ørerne skal plukkes for de øverste hår i øret, tag fat i en lille tot med to fingre, drej lidt rundt og træk, det gør heller ikke ondt på hunden. Har hunden meget hår i ørene, så kontakt hundefrisøren eller dyrlægen hvis du har brug for hjælp til at få hårerne plukket ud.

Amerikanerklip

Hvalpeklip (kort)

Bamseklip (kort)

Nedklip (lange ører)

Bamseklip

Hvalpeklip

Hundesalon Bjeff | CVR: 39 48 60 40 | Pantonevej 10, 6580 Vamdrup  | Tlf.: 61 66 14 68